Jastuci od aromatičnog bilja

Suho lišće ili cvijet mirisnih i ljekovitih biljaka najčešće se dodaje u jastuke punjene drugim biljnim materijalom, ali i u jastuke od vune, pamuka i dr materijala. Jastuk punjen npr. samo cvijetom lavande većinu bi ljudi zbog intenzivnog mirisa tjerao na kihanje – ali jedna vrećica punjena lavandom ispod jastuka ili u jastuku djeluje tako opuštajuće i pročišćujuće!

Poznati su i dokazani aromaterapijski učinci mnogih biljaka a aromaterapijski jastuk može imati odličan učinak upravo zbog vremena provedenog u spavanju. Domaće bilje čiji miris volimo i koji nas opušta i sami možemo dodati u jastuk na kojem spavamo – listovi mente npr. pomoći će zimi kod upale sinusa, začepljenog nosa i prehlade, a miris kamilice djeluje umirujuće. Kao aromaterapijski jastuk koristi se npr. i jastuk punjen livadskim travama, pročišćenim dakako od tvrdih stabljika.

O aromaterapiji je moguće detaljnije doznati iz literature ili koristiti tradicionalna znanja domaćih travara. Kod nas se može kupiti gotovi aromaterapijski jastuk od lavande, ito kod nekoliko proizvođača.

NOVO: Krevet s kutijom za posteljinu

Kreveti sa kutijom ili kreveti na podizanje nastali su 60tih godina prošlog stoljeća kao jednostavan i funkcionalan odgovor na praktična pitanja modernog stanovanja.

>> krevet s kutijom za posteljinu

NOVO: Kamel vuneni pokrivač

Kamel vuneni pokrivač Vrhunske deke oplemenjene devinom dlakom izrađene su od dva međusobno spojena sloja najkvalitetnije češljane čiste runske vune s opremom Superwash.

>> kamel vuneni pokrivač