Jastuci od vune

Za izradu jastuka koristi se većinom vuna ovaca, različite finoće.
Prirodni flor tj. V U N A rožnato je tkivo niti kojeg su tanke, elastične i trajne i sadrže lanolin. Lanolin je masnoća zahvaljujući kojoj vuna ima svojstvo izvrsne termoregulacije i regulacije vlažnosti, te je prilično otporna na zaprljanja ili mikroorganizme.

Zbog ovih svojih osobina vuna je dobrodošla kao materijal za jastuke – posebno je blagotvorna kod problema znojenja, reume, išijasa i bolova u mišićima vrata.

Jastuci napunjeni vunom ipak su nešto tvrđi i zbog tog neće odgovarati svima kao jedini jastuk za spavanje. No, vuneni su jastuci često manjih dimenzija i takav jastuk je apsolutno dobrodošao kao dodatni jastuk za spavanje, za poseban položaj glave kod čitanja ili sl., za zagrijati bolni vrat zimi…

Jastuci punjeni vunom mogu se prati, iako se prečesto pranje nikako ne preporučuje, jer se njime ispire lanolin i oštećuju niti vune. Ako je navlaka također od vune ona se, zahvaljujući posebnoj obradi, može prati.

Jastuke punjene vunom treba redovito prozračiti. Dobro je kad se vuna iz jastuka može izvaditi, na vlažnom zraku rastresti i prozračiti. Takav će jastuk dugo biti jako dobar za spavanje!

NOVO: Krevet s kutijom za posteljinu

Kreveti sa kutijom ili kreveti na podizanje nastali su 60tih godina prošlog stoljeća kao jednostavan i funkcionalan odgovor na praktična pitanja modernog stanovanja.

>> krevet s kutijom za posteljinu

NOVO: Kamel vuneni pokrivač

Kamel vuneni pokrivač Vrhunske deke oplemenjene devinom dlakom izrađene su od dva međusobno spojena sloja najkvalitetnije češljane čiste runske vune s opremom Superwash.

>> kamel vuneni pokrivač