Navike i odabir

Neovisno o vrsti jastuka važno je kako spavate da bi dobro odabrali jastuk:

  • kad spavamo na boku jastuk treba popuniti sav prostor između glave i madraca – kralježnica će tako biti u anatomskom položaju a vrat će biti pravilno poduprt. Visina jastuka ovisi, dakle, o širini ramena. No, ovisi i o tvrdoći madraca: ako je madrac tvrd trebate viši jastuk; imate li mekši madrac, koji dopušta tijelu da više utone, bit će vam dovljan niži jastuk.
  • onima koji najviše spavaju na leđima trebat će niži jastuk nego spavačima na boku. Takav niski jastuk mora, međutim biti elastičan i prilagodljiv: dopustit će glavi da dovoljno utone i vratnoj kralježnici da se opruži i opusti. Samo u takvom položaju položaju dišni putovi su tijekom noći otvoreni, nema prekida u disanju, okretanja, utrnuća.
  • položaj spavanja na trbuhu najzahtjevniji je za vratnu kralježnicu: vratna kralježnica se napreže tj. isteže lijevo ili desno jer glavu naslanjamo na lijevi ili desni obraz. Spavači na trbuhu najčešće ne trebaju jastuk, ili trebaju sasvim niski i mali elastični jastuk, npr. od latexa. Jastuk često zagrle tj. njime podupru gornji dio prsa. U slučaju bolnog vrata preporuča se promjeniti položaj spavanja u bočni i koristiti jastuk odgovarajuće visine i oblika kako bi mišićima vrata dopustili da se odmore.
  • na novi jastuk morat će te se naviknuti, možda će vam trebati i dva tjedna. Budete li se puno okretali i budili zadržite stari jastuk pri ruci kako bi ga tijekom noći zamjenili dok se ne naviknete.

I na kraju, tražite dok ne budete zadovoljni! Možda će vas iznenaditi raznolikost ponude!!

Kad jednom nabavite dobar jastuk za spavanje neka to bude jastuk za spavanje – za sjedenje, čitanje ili gledanje tv-a koristite druge jastuke!

NOVO: Krevet s kutijom za posteljinu

Kreveti sa kutijom ili kreveti na podizanje nastali su 60tih godina prošlog stoljeća kao jednostavan i funkcionalan odgovor na praktična pitanja modernog stanovanja.

>> krevet s kutijom za posteljinu

NOVO: Kamel vuneni pokrivač

Kamel vuneni pokrivač Vrhunske deke oplemenjene devinom dlakom izrađene su od dva međusobno spojena sloja najkvalitetnije češljane čiste runske vune s opremom Superwash.

>> kamel vuneni pokrivač