Jastuci od lateksa

Jastuci od lateksa

Jastuci od lateksa, mekane i fine spužve što se dobiva od mlijeka kaučukovca, stekli su, zahvaljujući elastičnosti i higijenskim svojstvima, izvjestan primat među tzv. novim vrstama jastuka.

Latex jastuci su udobni i mekani na dodir poput jastuka od perja ali neće se zgužvati, zbiti niti stanjiti.

Latex je izuzetno elastičan i gotovo savršeno prilagodljiv – podupire točno gdje i koliko treba. Time su se lateks jastuci približili idealu: jastuk mora podupirati, držati glavu kako bi se stalno napregnuti mišići vrata potpuno opustili a pri tom osjećaj mekoće i udobnosti mora biti potpun!

Jezgre jastuka od lateksa izrađuju se u kalupima različitog oblika i veličine, i različite su mekoće, pa se može reći da postoji leteks jastuk za svakoga!
Često su oblikovani anatomski čime se želi dodatno rasteretiti vrat i osigurati potpora. Pojednini oblici lateks jastuka predviđeni su spavanju na boku, spavanju na leđima, djeci…
Latex je otporan na mikroorganizme.

Pošto se dobiva na bazi prirodne sirovine ugodniji je za spavanje od sličnih sintetičkih materijala. Na latex jastuku se znatno manje znojimo!

Latex jastuci mogu se prati ali ne smiju se izlagati direktnom suncu ili jakoj toplini, niti se jako mehanički oštećivati (cijediti, čupati). Osjetljivi su na neke kemijske agense pa treba biti oprezan szb deterdžentima.

Poslije više godina svakodnevne upotrebe lateks jastuk izgubit će donekle površinsku mekoću ili će požutjeti, a najviše zbog znoja koji će jastuk upiti za sve te godine! Tada je jastuk potrebno zamijenjiti novim.

NOVO: Krevet s kutijom za posteljinu

Kreveti sa kutijom ili kreveti na podizanje nastali su 60tih godina prošlog stoljeća kao jednostavan i funkcionalan odgovor na praktična pitanja modernog stanovanja.

>> krevet s kutijom za posteljinu

NOVO: Kamel vuneni pokrivač

Kamel vuneni pokrivač Vrhunske deke oplemenjene devinom dlakom izrađene su od dva međusobno spojena sloja najkvalitetnije češljane čiste runske vune s opremom Superwash.

>> kamel vuneni pokrivač