Jastuci od heljde

Da je jastuk važno pitanje najbolje znaju oni koji pate od bolova u vratu i ramenima,ukočenosti, glavobolja…

Pa i ako tvrdite da ste sve već probali i dalje nemate svoj idealan jastuk. U ovoj rubrici saznajte ponešto novo, što vam možda pomogne. Želite li probati nešto novo, a pri tom vas više privlači ono što nosi predznak prirodno,potražite jastuk punjen ljuspicama heljde. Heljda je krušarica čije su ljuspice sitne i mekane ali imaju osobinu da se ne sabijaju pod pritiskom tako da glava tijekom noći ne gubi oslonac.

Ugodno šuškaju i bez mirisa su. Heljda se mahom uzgaja bez upotrebe kemijskih sredstava pa su njene ljuspice potpuno prirodan i zdrav materijal za jastuk, čak i za najosjetljivije ljude. Ljuspicama se puni čvrsta pamučna jastučnica, većinom s patentom, kako bi količinu punjenja u jastuku sami odredili.

Ovi su jastuci zapravo stariji od mnogih koji su danas uobičajeni i ponovo nalaze svoje poklonike. Dolaze ponekad sa dodatkom mirisnog ljekovitog bilja kao aromaterapijski jastuci. Mogu se nabaviti u Hrvatskoj. Normalno vrijeme uporabe jastuka od heljdinih ljuspica je 5 godina, uz dobro održavanje, o kojem ćete dobiti uputstvo od proizvođača.